onsdag 28 januari 2009

Fira Alla Hjärtans Dag med TEFROSSA - TÄVLA!

Februari närmar sig med stormsteg och med det nästa anledning att fira litet extra, nämligen Alla Hjärtans Dag. Det tänkte vi på TEFROSSA att vi skulle uppmärksamma med att ha en liten Valentin-tävling! Det man kan vinna ser ni på bilden nedan (korgen ingår ej).

En liten goodie-bag med innehåll passande för ett mysigt Alla Hjärtans Dag-firande i TEFROSSA-style. En påse Valentin-te (svart te med tropiska frukter, smultron- och gräddarom samt små röda sockerhjärtan), en ljuvlig vit choklad med jordgubbar från Divine (rättvisemärkt!) och ett litet doftljus från Colonial Homescents (med doften Garden Rose). Allt detta är produkter som går att köpa i vår webbutik.
Så sätt igång att tävla nu då, vetja! Enkelt skall det vara, så vi gör som vi brukar. Skriv en kommentar till inlägget och länka till tävlingen ifall du har en blogg (använd bilden ovan). Har du ingen blogg skriver du en kommentar och sen tipsar du tre vänner. Klappat och klart!! Vinnaren dras den 10 februari så hon/han hinner få vinsten i tid till den 14 februari.
Välkomna!

måndag 26 januari 2009

Vinnare i januaritävlingen...

... kommer jag offentliggöra här nu. Jag hatar själv när man hålls på halster i långa, långa inlägg och vinnaren bara dyker upp någonstans när man minst anar det. Så här går det snabbt!

Sonen och dottern har hjälpt mig dra en vinnare och själva dragningen skötte dottern, 4 år, mycket bra! Hon drog:

....ta-daaaaaaa....!

Anna från Annas tävlingsblogg!

St0rt grattis till Dig!

Och tusen tack till alla Ni som varit med och tävlat! Hoppas ni fortsätter att besöka min blogg och butik, för det kommer nya tävlingar litet då och då.

Häpp!

söndag 25 januari 2009

January är National Hot Tea Month i USA!

Wow, ibland blir man imponerad av USA, de har en officiell te-månad!!

För att hänga på litet i uppmärksammandet av detta så tänkte jag återge en temeditation eller egentligen en teceremoni, som man bör utföra så ofta som möjligt. Visserligen enkel, men ändå mycket avkopplande!

Ta fram det du behöver för att brygga ditt te. Var försiktig när du hanterar tekanna och kopp.

Välj ditt te omsorgsfullt. Vilket te passar din sinnesstämning, dina behov, vädret? Ägna en stund att njuta av åsynen och doften från de torra bladen.

Värm vattnet till strax under kokpunkten. Lyssna på det speciella ljudet när vattnets temperatur ändras.

När vattnet nått rätt temperatur, njut av ångan och det gurglande ljudet när du häller vattnet över bladen. Det är ett speciellt ögonblick när bladen börjar veckla ut sig, "bladets ångest".

När teet drar, träna på att andas och sträcka på dig. Börja inte att diska eller göra andra saker (detta är svårt!).

När teet är färdigt, häll upp en kopp och koncentrera dig på att njuta av aromen och färgen på brygden. Smutta försiktigt på teet och låt teet ligga kvar i munnen en stund. Var känner du smaken? Vilka smaker känner du? Sedan dricker du resten av koppen i lugn och ro!

Njut!

En liten tävling såhär i gråvädret...


Men vad är det frågan om, vädret STINKER!! Pengarna tillbaka. Och gå ut kan man ju inte heller, då slår man ihjäl sig.


Nej, sitt hemma och blogga i stället, mycket bättre!


Här kommer en tävling att pigga upp sig med:


"Jag är med och tävlar hos Isa och Diana om en lyxig överraskning! Var med du också!"
Tävlingen pågår till 1 mars.

lördag 24 januari 2009

Stora teburkar i litet "Shabby Chic"-stil

Jag har några större, väldigt snygga, emaljerade teburkar som rymmer hela 300 gr te eller vad man nu vill ha i dem. De kommer från Emma Bridgewater i England. Den översta ingår i hennas "Black Toast"-serie och har texten "Put your feet up" runtom och "It's tea time" på locket. Den burken är läckert lilaemaljerad inuti.


Den andra burken är lika stor och kommer också från Emma Bridgewater och hennes "Matthew Rice"-serie. Den har ett detaljerat, akvarellmotiv med teets väg från buske till kopp i snygga färger.
Missa inte dessa, jag har några av dem ute på TRADERA nu också. Jag lägger in en del teer där också inom kort.
Jag vill även påminna om min pågående rea på www.tefrossa.se, måste få litet omsättning nu inför nästa veckas nya varor.


Ytterligare en utmärkelse till TEFROSSA


Jösses, jag blir mållös! En utmärkelse idag igen! Denna kommer från Josefine i Livet & Butiken.
Tusen tack till Dig Josefin, jag nicker och bockar!
Jag har haft uppenbara problem idag med att hitta sju stycken bloggar att nominera vidare. Inte för att det inte finns sju stycken värdiga bloggar, men just för att det finns så många att välja mellan. Och jag är ju så "oerfaren". Men, iallfall så har jag hittat ett urval som jag stolt presenterar här:
De nominerade är:

och så den sjunde utmärkelsen går tillbaka till Josefine!

Här kommer litet förhållningsorder för utmärkelsen:

  1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.
  2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.
  3. Nominera minst sju andra bloggar
  4. Länka till dessa bloggar i din blogg
  5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.

Än en gång stort tack!

fredag 23 januari 2009

Lördagsfrukost som den borde vara

Det här är väl vad jag drömmer om att äta och dricka en lördagmorgon. Tyvärr känner jag att det kommer bli ett grovt brott mot min nyligen påbörjade Atkinskur. Kanske kan man ibland göra ett undantag, men det blir ganska många såna... Faktiskt är ju ägg och bacon tillåten frukostmat MEN det är inte den delen av den engelska frukosten som lockar mig mest. Det är ju den härligt krispsega, fortfarande varma, rostade mackan med litet smör och en god marmelad med mycket bärsmak, t ex den plommonmarmelad jag säljer i butiken. Till det skall det vara ett svart te, helst ett neutralt med "lagom" styrka. Åh, snålvattnet rinner, kan det bli godare? Kanske, kanske man kan unna sig en sådan liten smak av nirvana en dag i veckan...eller??

torsdag 22 januari 2009

Litet reklam:

Jag är med och tävlar om namnhalsband från Bicone Design, tävlingen hittar ni hos En Mölnbobos Liv. Alla kan vara med oavsett om man har blogg eller inte. Tävlingen avslutas 31 januari.

onsdag 21 januari 2009

TEFROSSA har fått sin första UTMÄRKELSE!!!


Åh, så stolt och rörd jag är! Helt obegripligt för några månader sen. Då visste jag knappt vad en blogg var för något. Jag är mycket tacksam till du vänliga själ, Anne, med bloggen med samma namn, som förärat mig denna! Nu hoppas jag att jag kan leva upp till detta och fortsätta vara "kreativ" (är jag verkligen det?).
Nu får jag även möjligheten att välja ut ett antal bloggar som jag vill nominera denna fina utmärkelse. Det var svårt eftersom jag inte funnits så länge i bloggosfären, men jag har gjort mitt bästa och verkligen valt några guldkorn därute. Så, alla ni som är utvalda, kan sträcka på er för ni bidrar verkligen till att upplysa, underhålla, inspirera, uppröra och beröra mig dagligen.


De nominerade bloggarna är:

samt kvinnan som gav mig utmärklsen:

Reglerna för utmärkelsen är följande:

  1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.
  2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.
  3. Nominera minst sju andra bloggar.
  4. Länka till dessa bloggar i din blogg.
  5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.

Återigen, tusen tack till alla er läsare och speciellt till Dig, Anne!

Jag - en boknörd

Jag gjorde ett kul test idag:

Förkylningsseg och REA


God morgon!

De sista dagarna har jag varit uppbunden med verksamheter som har med bokslutet och redovisning att göra, mycket sånt såhär års. Därför litet stiltje här på bloggen.
Idag är jag dessutom litet smådäckad av ett dagisvirus... måste snart placeras i horisontalläge känner jag. Bäst att vara redo när alla nya leveranser dyker upp inom de närmsta dagarna... För att få litet plats i butiken så rear jag en del produkter där just nu, kolla här.
Nej, jag har inte mycket att säga just nu tyvärr, jag får återkomma när jag är raskare. Idag blir det till att dricka te tror jag. Kanske skall pröva mitt nya te med kvitten och vanilj - Blåkulla!!

lördag 17 januari 2009

torsdag 15 januari 2009

FORMEX

Idag har TEFROSSA (representerat av mig själv, he he) besökt FORMEX, grossistmässa på Älvsjömässan i Stockholm för att hitta nya spännande saker som TEFROSSA kan sälja till er, kära kunder. Och spännande saker fanns det! Hoppas det jag beställt kommer hit snabbt nu bara, så ni kan se vad det blev. Det blir både litet nytt te och nya tillbehör kan jag lova!

Nä nu måste jag vila, det var hårt att ränna runt bland alla prylar och alla goda saker.

Ha en lugn kväll.

onsdag 14 januari 2009

Grosgrain: The Lunch Date Blouse GIVEAWAY!!!!

Grosgrain: The Lunch Date Blouse GIVEAWAY!!!!
Besök den här bloggen, här kan man vinna den här underbara blusen!

tisdag 13 januari 2009

Ljufva dofter fyller huset


Fick hem en ny leverans varor idag igen. Denna gång var doften helt enkelt förförisk när jag öppnade kartongen! Det var nämligen alldeles färskmalet kaffe med olika smaksättningar. Nu är jag ju verkligen ingen kaffedrickare, TYVÄRR! Måste faktiskt säga tyvärr för den här doften var mycket frestande. Jag kanske måste testa.... Vad sägs om Tosca-kaffe, Blueberry Muffins-kaffe, Irish Cream-kaffe, Apelsin & Choklad-kaffe....? Mumma.
Blir du sugen, gå hit.

måndag 12 januari 2009

Underbara tekoppar


God middag alla glada!

Litet information kommer här om några nya och nygamla produkter som jag har i butiken. Jag fick just in några rykande färska paket med Kerstin Tillberg-keramik. Kerstin är en riktig konstnärssjäl och har en fantastisk ateljé i sitt hem i Mölle, som jag haft förmånen att besöka. Wow, vilka grejer hon gör! Den som är intresserad kan läsa en artikel om henne här och här finns hennes hemsida.

Bilden visar de nya, svartgrå, tekopparna från som jag fått in. De är verkligen jättetjusiga och stilrena. Väldigt snyggt med silverhandtaget också. De är stora och maffiga, riktiga baljor, som rymmer ca 7 dl!! Ni hittar dem t ex här.
Jag har även fått in assietter till de övriga tekopparna (ej de svartgråa) som jag säljer. Riktigt fina med guldkant och rejält tilltagna de också.
Jättekul att så många vill vara med och tävla om te-kitet! Det vore fint om fler ville rösta i min mini-enkät också, här till vänster.
Ha en fortsatt skön dag!

fredag 9 januari 2009

Januari-tävling!



Nu kavlar vi upp ärmarna för ett nytt år med TEFROSSA och då tänkte jag börja med en liten tävling! Det du kan vinna är ett litet te-njutar-kit från oss som innehåller 100 gr Tempel-te (svart te dekorerat med ljung, pion och hallonbitar med en härlig smak av hallon, rabarber och grädde), en bit ljuvlig nougat från Ragusa, samt en tetång med söt äppelklyfta på handtaget.

Som vanligt vill jag att du skriver en kommentar här nedan och länkar till tävlingen med den översta bilden i din blogg. Ifall du inte har någon blogg är du ändå välkommen att tävla. Då tipsar du bara tre vänner i stället.

Tävlingen pågår t o m söndag den 25 januari. Jag drar en vinnare den 26 januari.

Lycka till nu och besök gärna webbutiken också!

torsdag 8 januari 2009

Ett livstecken


Bara ett litet livstecken från mig... Det händer mycket nu på TEFROSSA-fronten. Jag håller på med lagerinventering och ser över vad som behövs köpas in. Igår beställde jag nya teer och - HÖR OCH HÄPNA! - några kaffesorter!! Jag vill erbjuda alla kaffeälskare något nytt och spännande också. Det finns ju inget som hindrar att man även dricker kaffe ibland fast man är en teälskare... eller? Så håll utkik, för snart kommer det nyheter.

Dessutom har jag idag beställt nya tekoppar, assietter och kannor från Kerstin Tillberg. Det är många av er, som liksom jag, tycker att dessa koppar är helt outstanding! Det finns liksom inget snyggare! I en klass för sig. Så snart kan ni beställa dem igen och även några nya mönster kommer att finnas.

Nästa vecka äger grossistmässan FORMEX rum på Älvsjömässan. Var litet osäker på ifall jag skulle åka dit, men nu känner jag att det är ju självklart! Jag måste ju ha tentaklerna utåt och kolla av vad som finns att erbjuda i butiken framöver. Jag är litet sugen på att köpa in olika doftljus/ljus av något slag. Själv gillar jag att tända ljus ofta såhär års. Ifall det är någon som har några tips/förslag på varor ni vill att vi säljer, så hojta till! Svara också gärna på enkäten till vänster!
Ha en go' te-dag!


måndag 5 januari 2009

Teprenumeration hos TEFROSSA!


Trettondagsafton idag - här en bild från en föreställning av Shakespeares pjäs med samma namn på 1600-talet.
Nu kan Du prenumera på te hos TEFROSSA! Du kan välja mellan enbart svart, enbart grönt eller blandat (svart, grönt och rött) te och en period på 6 eller 12 månader! Kolla in här.

Ett perfekt erbjudande att t ex ge bort som en present till någon. Jättebra även för den som vill pröva litet olika teer men inte köpa jättestora mängder. Teet hinner dessutom inte blir dåligt när man får en "lagom" mängd varje månad.

Hoppas ni hänger på och testar detta! Knock yourself out!!

Helgerna närmar sig sitt slut snart och jag funderar på vad jag skall beställa hem för nya teer... Håll utkik, snart kommer säkert en och annan nyhet. Tipsa mig gärna ifall ni saknar något i sortimentet.

lördag 3 januari 2009

Marmelad med Rooibos-te!


Ett litet tips om en ny marmelad som kommit till TEFROSSA: Rooibos-marmelad. Förutom rooibos-te från Sydafrika innehåller den även tropiska frukter som persika, ananas, aprikos, passionsfrukt och sultanrussin. Smakar ju perfekt på rostat bröd tillsammans med litet (eller helst mycket) rooiboste! Om inte det vore nog så är den dessutom rättvisemärkt och det är ju inte helt fel. Här kan ni läsa mer.

TEFROSSA önskar Gott Nytt År!




FROSTIGA BLOMMOR 1 JANUARI 2009, OVA, LUNDSBRUNN, VÄSTERGÖTLAND



Ville bara i all enkelhet önska alla läsare och kunder Gott Nytt År. Jag har varit inaktiv här nu ett tag, får skylla på helgerna, besök hos släkt i Västergötland över nyår etc...

Fantastiskt vinterväder med enormt solinferno fick vi njuta av under nyårshelgen. Här kommer några smakprov från de västgötska åkrarna.
Väl mött under det nya året!

Lena